‘Netflix wil prijzen weer verhogen’

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 9:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix is één van de duurste streamingdiensten waarop je je kunt abonneren, afhankelijk van het abonnement dat je neemt. Maar het ziet ernaar uit dat de dienst straks nog duurder wordt. Volgens The Wall Street Journal gaan de prijzen over een paar maanden opnieuw omhoog.
Netflix zou de prijzen van een abonnement weer willen verhogen. De dienst wacht daar alleen mee tot acteurs in Hollywood weer aan het werk zijn. Leden van acteursvakbond SAG-AFTRA staken sinds juli en de bond is momenteel aan het onderhandelen met productiestudio’s om de staking mogelijk ten einde te brengen.
Een mogelijke reden dat Netflix wacht met de prijsverhoging is dat de dienst hem wil kunnen voorspiegelen als noodzakelijk om nieuwe content te kunnen maken. Momenteel staat veel content door de stakingen op pauze, dus is een prijsverhoging moeilijk te rechtvaardigen. Wanneer heel Hollywood weer aan het werk is, verschijnt er weer meer op Netflix.
Het is onduidelijk hoe lang Netflix wil wachten na de stakingen voor de prijsverhogingen doorgevoerd worden. Ook is het niet bekend hoeveel de prijzen verhoogd worden. Waarschijnlijk wordt de prijsverhoging eerst ingevoerd in de VS en Canada, waarna hij naar verschillende andere markten wordt uitgebreid.

Netflix moet schrijvers meer gaan betalen

De prijsverhoging komt vlak nadat de schrijversvakbond WGA een nieuw contract heeft geregeld dat maakt dat streamingdiensten schrijvers meer moeten betalen. Netflix en andere diensten moeten voortaan aan de WGA doorgeven hoeveel een film of serie bekeken wordt, zodat er een eerlijkere berekening gemaakt kan worden van hoeveel schrijvers moeten krijgen. Volgens de WGA kost het nieuwe contract Netflix maar 0,2 procent van de jaarlijkse omzet.

Populair Nieuws