EA Sports FC 24-spelers zijn niet blij met dure Ultimate Team Pack

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 9:00
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
Het kopen van packs voor Ultimate Team in voorheen de FIFA games en nu EA Sports FC 24 is geen vreemde verschijning. Maar spelers zijn niet blij met een nieuwe pack die EA nu heeft toegevoegd.
Elk jaar vliegen de voetbalgames van EA als warme broodjes over de toonbank, al lijkt dat dit jaar tegen te vallen met de naamsverandering naar EA Sports FC. Mogelijk is dat de reden dat EA nu een nieuwe pack heeft toegevoegd aan Ultimate Team in EA Sports FC 24.
Het gaat alleen wel om een controversiële pack, want de zogeheten Elite Season Opener Pack kost maar liefst 285.000 Coins of 3.000 FC Points - omgerekend zo’n 30 euro. En de in-game store laat je bovendien ook niet genoeg FC Points kopen, want de premium valuta gaat van 2.800 naar 5.900 punten.
De Elite Season Opener Pack is bovendien zo sterk, dat spelers op social media de pack bestempelen als pay-to-win. Dit zit er allemaal in het nieuwe ‘pakje’:
  • 45 Rare Gold spelers met een rating van 80 of hoger
  • 1 of 2 Player Pick Loan Base Hero met een rating van 87 of hoger
  • 1 of 2 Player Pick Loan Base hero met een rating van 88 of hoger
Dat zorgt voor genoeg vaardige voetballers om spelers in Ultimate Team meteen te voorzien van een krachtig team in de populairste modus.

Wel heel vroeg voor een krachtige pack

Het is niet de eerste keer dat EA een pakje met zoveel sterke voetballers toevoegt aan Ultimate Team, maar nog niet eerder heeft de ontwikkelaar het zo snel gedaan. Spelers vrezen dan ook waar EA nog meer mee aan komt zetten in latere fases van de game.