'Netflix werkt aan een Dragon Age live-action serie'

News
woensdag, 28 juli 2021 om 10:15
dragon age artworkf1627457710
Netflix is de laatste tijd bezig met veel series en films die gebaseerd zijn op games. En daar komt er mogelijk nog eentje bij, want naar verluidt werkt de streamingdienst aan een Dragon Age live-action serie.
Liefhebbers van Dragon Age hebben mooie tijden in het verschiet. Ontwikkelaar BioWare werkt op het moment namelijk aan Dragon Age 4, al moeten we daar waarschijnlijk nog wel wat geduld voor hebben. Volgens de laatste berichten moet de RPG namelijk in 2023 verschijnen.
Maar mogelijk is er nog meer goed nieuws voor fans van de franchise. Giant Freaking Robot meldt namelijk dat Netflix momenteel werkt aan een live-action serie over Dragon Age. De publicatie zou dat hebben gehoord van een ‘betrouwbare en bewezen bron’. Er zijn alleen nog weinig details bekend over de show, behalve dat de serie gebaseerd zal zijn op de eerste game in de franchise, Dragon Age: Origins.

De volgende grote game-verfilming voor Netflix?

Omdat Dragon Age: Origins een echte RPG is, waarbij spelers kunnen kiezen uit verschillende origin stories, rassen en klassen, zal het wel een lastige keuze worden voor Netflix om te kiezen welke verhaallijn genomen wordt voor de serie. Anderzijds biedt de Dragon Age serie ook veel mogelijkheden voor de streamingdienst, met een uitgebreide wereld vol karakters en unieke lore.
De Dragon Age franchise kan daarmee de volgende grote zet zijn van Netflix om zich te presenteren als het platform waar games en series/films samen komen. Eerder bracht Netflix namelijk al The Witcher, Castlevania en Resident Evil naar het televisiescherm. En de streamingdienst werkt ook nog eens aan series rondom Splinter Cell en Assassin’s Creed. Dragon Age zou daar een mooie aanvulling op zijn.