The Elder Scrolls 6 releasedatum speculatie door Xbox bevestigd

News
woensdag, 28 juli 2021 om 10:45
elder scrolls 6f1600771030
Sinds The Elder Scrolls 6 officieel werd onthuld tijdens E3 2018 is de speculatie bezig over wanneer de game nou wel niet gaat verschijnen. Dankzij een bevestiging van Xbox-hoofd Phil Spencer zijn we nu weer een stukje dichterbij het antwoord. Hij liet zich namelijk uit over recente speculatie van fans.
Fans speculeerden namelijk dat The Elder Scrolls 6 releasedatum pas op de planning zou staan nadat de nieuwe Fable en Avowed zijn verschenen. Inmiddels heeft Phil Spencer daar meer duidelijkheid over gegeven. In een interview (via Comicbook) heeft Spencer laten weten dat de Bethesda Softworks-titel daadwerkelijk op de planning staat voor na Fable.
Dankzij een eerder rapport van Jeff Grubb kunnen we alleen wel in context plaatsen wanneer de game dan mogelijk gaat verschijnen. Grubb liet namelijk eerder al weten dat Fable en Avowed voor 2023 op de planning staan bij Xbox. Intern zou 2023 aangehouden worden voor beide games, maar is er ook nog een mogelijkheid dat sommige van deze titels naar 2024 verschuiven.

The Elder Scrolls 6 releasedatum pas na 2024?

Daarmee lijkt de release van The Elder Scrolls 6 pas op z'n vroegst te komen in 2024. Dat komt redelijk overeen met de eerdere berichten van Bethesda. Die zeiden namelijk al bij de aankondiging dat de game nog flink lang op zich zou laten wachten. Starfield stond namelijk eerst op de planning en die heeft inmiddels een releasedatum van 11 november 2022.
Toch lijkt 2024 zelfs wel een beetje vroeg voor de game, gezien er dan slechts twee jaar tussen Starfield en The Elder Scrolls 6 zit. Wat dat betreft is het ook goed mogelijk dat we de game pas in 2025 of 2026 zien verschijnen. Uiteindelijk moeten we dan ook wachten op het hoge woord van Bethesda en Microsoft zelf.

Populair Nieuws