'Dragon Age 4 release in 2023, ontwikkeling loopt op schema'

News
vrijdag, 23 juli 2021 om 13:30
dragon age 2021f1645432138
We hebben nog weinig gehoord over de ontwikkeling van Dragon Age 4, maar volgens nieuwe geruchten kunnen we de release verwachten in 2023. Naar verluidt loopt de ontwikkeling helemaal op schema.
Sommige fans hadden gehoopt dat er gisteravond tijdens EA Play Live wat getoond zou gaan worden van Dragon Age 4, maar BioWare had van tevoren al gemeld dat er niks van Dragon Age 4 noch Mass Effect getoond zou worden op het evenement. Dat zou ook niet zo vreemd zijn als we de nieuwe geruchten omtrent de releasedatum van Dragon Age 4 mogen geloven.
Volgens Jeff Grubb van VentureBeat zal de nieuwe game van BioWare namelijk pas gaan uitkomen in 2023. Dat zou bijna tien jaar na de release van de vorige titel in de franchise zijn, Dragon Age Inquisition uit 2014. Naar verluidt ligt de ontwikkeling van de game helemaal op schema, dus hoeven we voorlopig geen uitstel te verwachten.

Geen live-service voor Dragon Age 4

Met EA als uitgever maken sommige fans zich zorgen dat Dragon Age 4 een live-service model of andere online opties gaat krijgen om extra te verdienen om microtransacties. Volgens Jeff Grubb hoeven spelers zich daar geen zorgen over te maken. Zijn bron zegt namelijk dat BioWare de game als een verhalende singleplayer-titel maakt en dat er geen live-service model is. Wel kan er mogelijk een multiplayer modus zijn, zoals dat ook gebeurde met Inquisition.
Qua verhaal is er nog weinig bekend over Dragon Age 4. Een boek van BioWare heeft wel verklapt dat de titel zich gaat afspelen in Tevinter, een machtig keizerrijk met een duidelijke scheiding van klassen. In voorgaande Dragon Age games hebben spelers nog geen voet in het keizerrijk kunnen zetten.