Netflix verzoekt rechter zaak rond controversiële film Cuties te laten vallen

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 17:30
cmignonnes de maimouna doucoure par jean michel papazian pour bien ou bien productions 2018f1646394397
Netflix lag twee jaar terug behoorlijk onder vuur vanwege het uitbrengen van de Franse film Cuties. Velen vonden dat de film jonge meisjes seksualiseerde. Al snel leidde dit tot een rechtszaak aangespannen door de openbaar aanklager van Texas. Netflix verzoekt een rechter nu om deze rechtszaak te laten vallen.
De openbaar aanklager, Lucas Babin, beweert dat Netflix zich met de release van Cuties schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van kinderporno. In rechtbankdocumenten die The Wrap in handen heeft gekregen stelt Netflix juist dat de film onder vrijheid van meningsuiting valt, en dat aanklagers uit andere districten dat al hebben erkend. De streamingdienst vraagt de rechter dan ook om de zaak te laten vallen.

Waar gaat de controverse over?

Cuties, oorspronkelijk getiteld Mignonnes in Frankijk, gaat over een elfjarig meisje uit een gelovig gezin dat zich aansluit bij een dansgroep. Met de film wil regisseur Maïmouna Doucouré het seksualiseren van jonge meisjes aan de kaak stellen, maar volgens veel critici seksualiseert de film meisjes juist door ongepaste dansbewegingen en outfits. De kritiek leidde zelfs tot de hashtag #CancelNetflix.
Hoewel Netflix toegaf dat het promotiemateriaal dat het gebruikte niet gepast was, blijft het bedrijf achter de film staan. De streamingdienst gaf aan dat de poster geen goede weergave van de film was en verving het voor de poster die gebruikt werd om de oorspronkelijke release in Frankrijk te promoten.
Benieuwd wat XGN van de film vond? Onze review vind je hier.

Populair Nieuws