#CancelNetflix door pikante beelden van jonge meisjes in Cuties (Mignonnes)

News
maandag, 14 september 2020 om 11:30
cuties netflix opheff1600071427
Waar eerder deze week Disney nog onder vuur lag na #BoycottMulan, ligt nu Netflix met zijn hoofd op het hakblok. Netflix bracht namelijk de film afgelopen week de film Cuties uit. Er was al commotie na het bekendmaken van de film, maar dat bereikt vanwege pikante scènes met jonge meisjes nu zijn hoogtepunt.
Op vrijdag werden er al ruim 200.000 Tweets verstuurd met de hashtag #CancelNetflix. Op donderdag kwam in de Verenigde Staten een petitie tegen de opmerkelijke film, die binnen een dag 600.000 keer werd getekend. Ook een Nederlandse petitie over de film werd op Change.org al ruim 160.000 keer ondertekend.

De Franse film gaat over een jong Senegalese dame in Parijs die zich aansluit bij een dansclubje om zo te ontsnappen aan de familieruzies. Ophef ontstond doordat de vrouwen in de film schaars gekleed zijn en draait om twerken. De film was eerder te zien op Sundance, waarna Netflix de rechten kocht.
schermafbeelding 2020 09 11 om 150112f1599831646

Recensies op Cuties

Naast alle negatieve reacties op Twitter krijgt de film zelf ook zeker geen lovende reacties. Op de bekende website IMDb komt de film niet verder dan een 1,6 op schaal van 10. Op de website Rotten Tomatoes komt het zelf niet verder dan een publieks score van 3 procent (waarbij de schaal tot 100 procent gaat).

Toch krijgt de film in enkele kritische reviews een wat hoger cijfer. Zo geeft The Telegraph de film een 4 op schaal van 5.
Benieuwd naar de trailer? Check 'm hieronder
Netflix heeft inmiddels zelf ook gereageert op de ophef: ''Mignonnes is een bekroonde film, die een krachtig verhaal vertelt over de druk waar jonge meisjes mee worden geconfronteerd op sociale media en in de maatschappij," aldus een woordvoerder.