Ferrari-teambaas: "Verstappen is onmogelijk te verslaan"

News
donderdag, 15 september 2022 om 9:30
si202204240408 newsf1651832790
Hoewel het aan het begin nog een spannend gevecht was tussen Ferrari en Red Bull Racing, heeft Max Verstappen nu bijna de titel al gewonnen. Volgens Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, is de Nederlander simpelweg onmogelijk om te verslaan.
Het zal er op zaterdag goed uit voor Ferrari op het circuit van Monza. Het team uit Maranello vierde haar 75-jarige jubileum, terwijl het circuit zelf het 100-jarige jubileum vierde. En begon Charles Leclerc ook nog eens vanaf pole position, terwijl Max Verstappen moest beginnen vanaf de zevende startplek door een gridstraf.
Tijdens de race vielen van de plannen van Ferrari alleen al snel in duigen. Volgens sommigen kwam dat, doordat Ferrari besloot om Leclerc naar binnen te halen tijdens een vroege Virtual Safety Car. Daardoor moest de Monegask later in de race een tweede pitstop maken. Maar volgens Binotto was het simpelweg niet mogelijk om te winnen in Italië van Verstappen. Dat laat de teambaas weten aan verschillende media, waaronder GPfans.com.

“Het is niet moeilijk, het is onmogelijk om de snelste auto te verslaan. Je kunt het alleen fout doen qua strategie en de race verliezen als je een snelle auto hebt met een slechte strategie. Dit keer was Verstappen erg snel en hij zou gewonnen hebben ondanks de strategie.”

Wanneer kan Verstappen kampioen worden?

Door de dominantie die Verstappen laat zien de laatste aantal races, ligt het kampioenschap alweer bijna in het verschiet. De Nederlander heeft in Singapore in theorie al de mogelijkheid om de titel te claimen. Daarvoor zal hij de Grand Prix moeten winnen, terwijl Charles Leclerc dan geen punten scoort.
Het is alleen waarschijnlijker dat Verstappen de titel pakt in Japan. Dat zou dan mogelijk ook een goed moment zijn voor Red Bull Racing en Honda om een nieuwe samenwerking aan te kondigen vanaf 2026.

Populair Nieuws

Laatste Reacties