‘Netflix met advertenties mist belangrijke feature’

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 10:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix gaat een abonnementsvorm met advertenties aandbieden. Er is nog niet veel bekend over hoe dat er precies uit gaat zien. Nu lijkt alleen duidelijk dat dit nieuwe abonnement een belangrijke feature moet gaan missen.
Het lijkt erop dat mensen die in de toekomst Netflix met advertenties nemen geen films of series kunnen downloaden. Ontwikkelaar Steve Moser ontdekt tekst in de Netflix-app die dat beweert. Met alle andere abonnementen kun je dat wel doen, voor als je een serie wil kijken op een moment dat je geen internet verwacht te hebben.
De code van de app lijkt ook te suggereren dat je advertenties niet kunt overslaan. Op veel videosites bestaat de mogelijkheid om een lange advertentie na een bepaald aantal seconden (meestal vijf of tien) verder over te slaan. Maar Netflix lijkt niet van plan om een dergelijke functie gratis aan te bieden.
Bloomberg vroeg Netflix om een reactie op deze ontdekkingen, maar die heeft Netflix niet gegeven. De lancering van het abonnement met advertenties zal nog even op zich laten wachten. Het is dan ook mogelijk dat nog niet alles rondom dit abonnement vaststaat en Netflix er daarom niet teveel over wil zeggen.

Gaat alleen Netflix met advertenties beginnen?

Netflix is lang tegen het tonen van advertenties geweest, maar inmiddels is het één van vele streamingdiensten die er mee werken of er plannen voor hebben. Disney+ gaat bijvoorbeeld ook een abonnement met reclame invoeren. Dat lijkt de prijs te krijgen van het huidige abonnement, terwijl een abonnement zonder reclame duurder wordt.

Populair Nieuws