Netflix blij met de veranderingen van bioscopen

News
donderdag, 04 maart 2021 om 10:00
xgn google image
Nieuwe films die in de bioscoop verschijnen blijven steeds minder lang draaien door streaming services zoals Netflix. Hier is het gigantische streaming bedrijf enorm blij.
De streaming gigant Netflix, lijkt ergens blij te zijn met de vermindering van tijd die nieuwe bioscoopfilms hebben. Het afgelopen jaar hebben bioscopen het enorm zwaar en draaien bijna geen films meer. Bioscopen werden al minder bezocht door streaming services zoals Netflix, maar dat lijkt alleen maar minder te worden.
Waar normaal films een aantal maanden in de bioscoop te vinden waren, wordt dat steeds minder. Dit was tijdelijk door Covid-19, maar het zou kunnen dat dit ineens een blijvende verandering wordt. Bedrijven zoals Paramount, Warner Bros. en Universal hebben de tijd van hun films in bioscopen al een stuk minder gemaakt, Paramount heeft pas hun bioscoop tijden van 90 dagen verkort naar 45. Netflix is erg enthousiast over deze verandering, zeker omdat zij in kan zien dat mensen tóch meer gebruik maken van streaming diensten, in plaats van, naar de bioscoop gaan.

Streaming dienst populairder

Naast de impact die Covid heeft gehad op het thuisblijven, is het lastig te bepalen waarom gebruikers liever een streaming dienst gebruiken dan naar de bioscopen gaan. De prijs is natuurlijk een groot verschil, vanuit huis kijken is zonder twijfel goedkoper dan dat je naar de bioscoop zou gaan. Aan de andere kant is het wel weer zo, dat naar de bioscoop gaan een totaal andere ervaring geeft tijdens het zien van een film, dan op de bank.
Netflix en andere grote streaming bedrijven vinden deze verandering natuurlijk positief, het vergroot hun publiek en gebruikers. Het is daarentegen voor de bioscoop fans een deprimerend bericht, omdat hun films waarschijnlijk alleen maar korter en korter in de bioscopen blijven draaien.

Populair Nieuws