Streamingdienst Discovery+ laat je sport streamen

News
dinsdag, 05 januari 2021 om 12:00
discoveryf1609836576
Het mediabedrijf uit Amerika genaamd Discovery start vanaf vandaag in een heleboel landen een nieuw project genaamd Discovery+. Dit is een streamingdienst waarop ook sport uitgezonden zal gaan worden. Discovery+ zal beschikbaar gemaakt worden in een hoop landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten en Italië. Discovery probeert kijkers te trekken met de rechten van de Olympische Spelen.
Discovery+ is in een aantal landen vandaag al gelanceerd. Zo kunnen Italië en de VS vandaag meteen al van deze streamingdienst gebruik maken. Discovery is in bezit van Eurosport, wat voor kijkers moet gaan zorgen. Er zal namelijk een hoop sport gestreamd gaan worden op Discovery+, waaronder de Olympische Spelen.

Kosten

Van Financial Times krijgen wij te horen dat de site vandaag live is gegaan in Italië, waar Discovery+ te krijgen is vanaf 4 euro per maand of 40 euro per jaar. Dit zal voor velen goed betaalbaar zijn, wat er natuurlijk ook voor zorgt dat er meer kijkers naar de dienst zullen gaan komen. Over de release van Discovery+ in Nederland is nog niet veel bekend. Er is door de Nederlandse site van Discovery nog niets duidelijk gemaakt over de datum van de release.

Steeds meer streamingdiensten

In de afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat mensen steeds sneller nieuwe streamingdiensten aanschaffen. Wat voornamelijk begon met Netflix, is nu uitgebreid tot ontzettend veel verschillende diensten. In Nederland is het aanbod nog niet gigantisch, maar er zit nog wel wat aan te komen. Zo zullen we buiten bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en toevoeging Star over een aantal maanden ook gebruik kunnen maken van HBO Max. Discovery+ heeft met sport wel een unique selling point voor hun streamingdienst.

Populair Nieuws