‘Netflix series gaan flink veranderen’

News
maandag, 12 september 2022 om 12:00
netflix 5432181 1920f1658221200
De manier waarop Netflix haar series uitbrengt gaat mogelijk behoorlijk veranderen. Netflix Originals komen vrijwel altijd met alle afleveringen tegelijk. Maar het lijkt mogelijk dat de streamingdienst van het bingemodel afstapt.
Netflix gaat het één en ander veranderen. De streamingdienst heeft veel meer concurrentie dan voorheen en is in de afgelopen periode veel abonnees kwijtgeraakt. Daarom zet Netflix een aantal stappen waar het bedrijf eerst tegen was, zoals de introductie van een abonnement met reclame.
Nu lijkt het erop dat ook het bingen van series niet heilig is voor Netflix. De dienst maakte er gewoonte van om alle afleveringen van een serie in één keer online te zetten zodat je een heel seizoen in één keer kon kijken. Concurrenten zoals Disney+ en HBO Max kiezen alleen voor een wekelijks schema, zoals ook op traditionele tv.
Matthew Belloni van Puck News suggereert nu dat dat ook voor Netflix gunstig zou kunnen zijn. Bovendien staat CEO Reed Hastings er meer voor open dan eerst. Dat was ook al enigszins te merken aan verschillende series die een nieuw seizoen in twee delen kregen.

Waarom zou Netflix van de binge afstappen?

Hoewel veel kijkers, ook in Nederland, het bingen van een nieuw seizoen juist prettig vinden, heeft een wekelijkse release ook zijn voordelen. De streamingdienst heeft er baat bij als een serie wekelijks op social media besproken wordt, aangezien het publiek zo via mond tot mond reclame flink kan groeien. Sommige kijkers geven ook de voorkeur aan een wekelijkse release, omdat het de kans verkleint dat je spoilers hoort van iemand die verder is in de serie.

Populair Nieuws