Stalker 2 release toch niet verder uitgesteld

News
maandag, 12 september 2022 om 12:30
stalker 2f1623841215
Onlangs waren er berichten over Stalker 2 die sommige fans verontrustend vonden. Spelers die een pre-order hadden via de Xbox Store kregen namelijk hun geld terug. Maar ontwikkelaar GSC Game World laat weten dat de game niet nog verder wordt uitgesteld.
De Poolse publicatie XGP maakte vorige week melding dat mensen die een Stalker 2 pre-order hadden in de Xbox Store hun geld terug kregen. Daarbij kregen deze klanten bericht dat dat was omdat de game naar een onbekende datum in de toekomst was uitgesteld. Het was al bekend dat Stalker 2 pas in 2023 uit zou gaan komen, maar er ontstonden zorgen dat er misschien nog meer onaangekondigd uitstel zou komen, misschien zelfs wel van één of twee jaar.
Maar GSC Game World heeft geruststellende woorden, want de game is niet verder uitgesteld. Dat laat de ontwikkelaar weten tegenover PC Gamer. Dat Microsoft klanten hun geld teruggeeft is omdat er geen exacte datum voor de game staat, niet omdat de game verder is uitgesteld:

Wanneer krijgt Stalker 2 een releasedatum?

Stalker 2 stond eigenlijk voor dit jaar op de planning, maar aangezien GSC Game World een Oekraïense ontwikkelaar is zorgde de oorlog voor problemen. De studio is naar Tsjechië verhuist, maar dat wil niet zeggen dat het werk als normaal kan worden opgepakt. Zolang de game inderdaad in 2023 uitkomt kunnen we misschien dit jaar een indicatie krijgen, maar dat kan ook nog tot ver in 2023 op zich laten wachten.