De beste alternatieve streamingdiensten voor Netflix

Article
woensdag, 21 juni 2023 om 15:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Netflix was al één van de duurste streamingdiensten, maar nu moet je in Nederland nog meer betalen als je je account met anderen wil delen. Ben je dus op zoek naar een alternatieve streamingdienst? Wij hebben de beste opties voor je op een rij gezet.

HBO Max

Netflix is al een lange tijd de grootste streamingdienst en dat komt mede dankzij het zeer uitgebreide aanbod. Zo kan je er een zee aan verschillende films, series en documentaires vinden. Maar sinds de komst van andere streamingdiensten is er wel veel content verdwenen en is de kwaliteit volgens velen flink afgezwakt.
Als je op zoek bent naar een streamingdienst met kwaliteit, dan is HBO Max een uitstekende optie. Deze streamingdienst is pas vorig jaar gelanceerd in Nederland, maar heeft in die tijd flink wat abonnees weten aan te trekken en dat is niet zomaar.
HBO heeft namelijk een ijzersterk aanbod als het aankomt op series, met nieuwe bekroonde shows als Succession, White Lotus, Barry en House of the Dragon. En dan zijn er ook nog legendarische oudere series zoals The Wire en The Sopranos.
Zoals je door de naam zou verwachten staat er op HBO Max niet alleen content van HBO. De streamingdienst is namelijk van moederbedrijf Warner Discovery, waardoor je ook kan genieten van allerlei films, waaronder Dune, The Batman, Interstellar en nog veel meer. In tegenstelling tot Netflix kan je die content ook vrij delen met andere mensen buiten je eigen huishouden, afhankelijk van het abonnement dat je neemt.
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486

Disney+

Eén van de grootste redenen dat Netflix op een gegeven moment veel content is kwijtgeraakt, is de lancering van Disney+. Het wereldberoemde mediabedrijf heeft namelijk alle geliefde animatie- en Marvel-films van Netflix gehaald en op haar eigen streamingdienst gezet. Ben je dus op zoek naar een streamingdienst met content voor een jonger publiek, dan is Disney+ daar uitermate geschikt voor.
Maar ook voor volwassen kijkers is het een streamingdienst met een breed aanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld de eerder genoemde MCU-films - en series en natuurlijk het hele Star Wars-universum, met shows als The Mandalorian, Andor en Obi-Wan Kenobi.
Met de Star-pilaar worden er tegenwoordig ook films en series toegevoegd die niet onder de normale Disney-franchises vallen. Zo kan je genieten van films als Avatar The Way of Water of series als The Walking Dead en The Patient.
prime videof1658226514

Amazon Prime Video

Als je een extra adres aan je Netflix-account wil toevoegen, dan ben je daar nu 3,99 euro per maand kwijt voor. Dat is een flink bedrag, helemaal als je nagaat dat je voor minder geld een abonnement kan nemen op Amazon Prime Video.
De streamingdienst van Amazon is dan ook wel één van de aantrekkelijkste als het aankomt op de prijs. Voor slechts drie euro per maand krijg je toegang tot een behoorlijk groot aanbod aan films en series, inclusief een flink aantal Originals. Zo kan je alleen terecht bij Amazon Prime Video voor onder andere The Grand Tour, Tom Clancy’s Jack Ryan, They Boys, Carnival Row en Clarkson’s Farm.
Naast de eigen films en series verschilt het aanbod soms flink op Amazon Prime Video. Soms staan er plotseling grote blockbusters op de streamingdienst en andere keren weer een onbekend pareltje. In ieder geval is Amazon Prime Video dé streamingdienst die je moet nemen als je een goedkope optie wil, want tegen de prijs kan geen enkele concurrent op!
large wheel 16x9f1641571389

SkyShowtime

Waarschijnlijk de meest onbekende naam op deze lijst is SkyShowtime. Net zoals HBO Max is de streamingdienst pas vorig jaar gelanceerd in Nederland, maar minder bombarie. Zo werden geen steden volgehangen met posters om de komst van de dienst aan te kondigen. Dat neemt alleen niet weg dat SkyShowtime niks te bieden heeft, integendeel zelfs.
De streamingdienst is namelijk een samenwerking tussen Paramount Global en Comcast Corporation, waar studio’s en diensten als Universal Pictures, DreamWorks, Showtime, Paramount Pictures, Peacock en Nickelodeon onder vallen. Met name op het gebied van grote films blinkt SkyShowtime uit, met onder andere Top Gun Maverick, Nope, Halloween Ends, Jurassic World Dominion en The Northman.
Maar op de streamingdienst zijn ook interessante series te vinden. Zo heeft SkyShowtime exclusieve series als Yellowjackets, The Offer, Star Trek: Strange New Worlds en Yellowstone.