Netflix nog altijd mateloos populair: veel nieuwe abonnees rijker

News
maandag, 22 april 2024 om 8:00
netflix 5432181 1280f1650986205
Wat gebeurt er als je merkt dat miljoenen mensen gratis je dienst gebruiken? Dan zorg je voor een nieuwe maatregel en dat levert Netflix flink wat geld op.
Zo is bekend geworden dat het aantal abonnees het hoogst zijn sinds 2020 (de pandemie). In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er meer dan negen miljoen abonnees uitgekomen. Reken je winst uit.
Het bedrijf verdient miljarden en heeft het accountdelen dan ook grootschalig aangepakt. Er is een schatting gemaakt waaruit bleek dat mogelijk 100 miljoen mensen niet betaalden voor hun Netflix-account. Deze accounts zijn dus aangepakt.
Daarnaast heeft Netflix in een aantal landen een goedkoper abonnement gelanceerd met reclames.

Nieuwe content op Netflix

Verder heeft de streamingdienst flink ingezet op nieuwe content. Zo is de de afgelopen tijd de ene na de andere hit op de streamingdienst gezet. Denk aan:
  • Fool me Once
  • Griselda
  • The Gentlemen
  • 3 Body Problem
  •  Love is Blind
Ondanks het succes heeft Netflix nu wel laten weten voorstaan te stoppen met het vermelden van nieuwe abonnees, iets waar mensen op Wall Street niet zo blij mee zijn. De reden? Nu.nl schrijft hierover het volgende’
‘Waarschijnlijk wil Netflix zo voorkomen dat beleggers het bedrijf straks de rug toekeren als de groei weer wat afzwakt, iets dat vroeg of laat toch zal gebeuren. Netflix waarschuwt zelf ook al dat er in het tweede kwartaal van dit jaar naar verwachting wat minder abonnees bijkomen. Dat zou een gevolg zijn van seizoensinvloeden.’

Wat voor content heeft Netflix in de toekomst?

Qua toekomstplannen is bekend dat Netflix meer wil gaan doen met live-uitzendingen, comedyspecials en worstelen. Ook wordt er binnenkort een bokswedstrijd vertoond.

Toch nog gratis Netflix kijken?

Onlangs publiceerden we nog een lifehack for life. Zo kun je nog steeds gratis Netflix kijken. Het is niet iets wat Netflix graag wil, laat staan wat officieel is. Maar het kán dus wel.