Netflix waagt zich weer aan interactieve film

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 18:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Doorgaans is er maar één manier om als kijker het einde van een film of serie te beïnvloeden: met een hoop mensen online zoveel herrie schoppen dat de makers jou en je medestanders niet meer kunnen negeren. Maar met moderne technologie kan van alles. Netflix komt binnenkort bijvoorbeeld weer met een interactieve film.
Het einde van een verhaal beïnvloeden met je keuzes is meestal iets voor gamers, maar het is ook mogelijk in film en tv. Het gebeurt niet zo vaak, maar als er maar genoeg beelden opgenomen worden, kun je een film met meerdere paden en eindes maken. Netflix had bijvoorbeeld in 2018 succes met de Black Mirror-special Bandersnatch.
Nu waagt Netflix zich opnieuw aan een interactieve film, maar dan in een heel ander genre. Op 31 augustus verschijnt Choose Love, een romcom waarin de kijker keuzes kan maken voor de hoofdpersoon. In de film help je Cami te kiezen tussen verschillende partners.
Maar zoals in veel romcoms is een partner vinden maar een deel van het probleem. Cami’s hele leven loopt anders dan ze had verwacht. Je hebt daardoor ook invloed op bijvoorbeeld een potentiële carrièreswitch.

Netflix brengt vaker interactieve films

Tussen Bandersnatch en Choose Love heeft Netflix niet helemaal stilgezeten wat betreft interactieve media. Daarbij ging het alleen om bijvoorbeeld een korte cartoon of een rustgevende ervaring. Een volledige film waarin de kijker keuzes kan maken is nog steeds zeldzaam.