Netflix Games krijgt versterking van gloednieuwe studio

News
dinsdag, 27 september 2022 om 11:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix kennen we vooral als streamingdienst voor films en series, maar de streamingdienst biedt ook games aan. Dat is een nog relatief jong onderdeel van de dienst, maar Netflix pakt het met volle overtuiging aan. Nu richt het bedrijf zelfs een gamestudio op.
Netflix biedt al een tijdje games aan via de app. Deze kun je als abonnee spelen zonder daar extra voor te betalen. Net als de films en series zijn de games advertentievrij en ook in-game aankopen zijn er (tot dusver) niet bij.
Het aanbod van deze games is momenteel nog niet heel groot, maar Netflix gaat er werk van maken dat dat verandert. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf al 3 studio’s overgenomen. Een vierde studio wordt nu door Netflix zelf opgericht.
Deze studio staat in Helsinki, waar ook het eerder door Netflix overgenomen Next Games te vinden is. De nieuwe, nog naamloze studio staat onder leiding van Marko Lastikka. Hij heeft eerder bij onder andere EA gewerkt.

Wat voor games gaat Netflix’ nieuwe studio maken?

Netflix geeft aan dat het nog even kan duren voor er een game van deze studio verschijnt. Hij is net opgericht en game-ontwikkeling kost tijd. Het bedrijf geeft wel aan dat al hun gamestudios andere expertises hebben en zich op verschillende dingen richten. Waarschijnlijk wil Netflix dus games maken die niet lijken op wat hun andere studio’s al geleverd hebben.