Nintendo vraagt opmerkelijke Tears of the Kingdom patenten aan

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 14:00
tears of the kingdomf1683724951
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een enorm succes voor Nintendo. Het is dan ook niet bijzonder verbazingwekkend dat Nintendo veel patenten aanvraagt voor features en technologieën die in de game zijn gebruikt. Maar het bedrijf lijkt daar toch wel erg ver in te gaan.
Toen we nog weinig wisten over Tears of the Kingdom vroegen veel spelers zich af of de game niet teveel zou lijken op Breath of the Wild. Maar inmiddels weten we dat de nieuwe game zich onderscheidt met allerlei nieuwe features. Die zijn niet alleen nieuw ten opzichte van Breath of the Wild, maar vaak ook min of meer uniek in games in het algemeen.
Het is dan ook geen wonder dat Nintendo stapels patenten aanvraagt voor technologieën die in Tears of the Kingdom zijn gebruikt. In de afgelopen maand zijn meer dan 30 patenten publiek geworden, waarvan er maar één niet direct met de nieuwe Zelda te maken had (via Automaton). Er zijn alleen ook patenten bij voor features die wel erg algemeen zijn.
Het meest opvallend is mogelijk het patent voor het laadscherm van Tears of the Kingdom. Wanneer je organisch door de game reist zie je meestal geen laadschermen, maar wanneer je fast travel gebruikt of een shrine betreedt moet de game toch echt laden. In het geval van fast travel laat de game op de kaart zien waar je bent en waar je naartoe gaat. Deze “verrijkende” feature wil Nintendo patenteren.

Nintendo patenten te agressief?

Voor Japanse standaarden vraagt Nintendo erg veel patenten aan. Daarvan worden er ook veel geweigerd, maar toch is er wat kritiek op de agressieve manier waarop het bedrijf te werk gaat. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of een patent op het laten zien van een kaart tijdens het laden de concurrent niet te veel beperkt, zelfs als de technologie momenteel uniek is.

Populair Nieuws