Netflix komt met handige nieuwe feature

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 17:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Met de dominantie van Amerikaanse media zou je denken dat Netflix’ populairste serie uit dat land afkomstig is. Maar zoals je misschien al weet is het Zuid-Koreaanse Squid Game de meest bekeken Netflix serie ooit. Wie nog meer niet-Engelstalig vermaak wil vinden kan een handige nieuwe Netflix-feature gebruiken.
Als je graag meer buitenlandse content wil zien op Netflix, of juist alleen content wil zien in een taal die je spreekt, kun je het aanbod nu filteren op taal. In de browserversie van Netflix kun je nu de tab ‘bladeren op taal’ aanklikken. Vanaf daar kun je uit 40 talen kiezen om het aanbod op te filteren.
Er zijn drie manieren om te filteren: de originele gesproken taal, de taal waarin een serie is nagesynchroniseerd, of de taal van de ondertiteling. Kies je bijvoorbeeld Nederlands, dan zie je in het eerste geval alleen Nederlands geproken content, waarschijnlijk van Nederlandse of Vlaamse bodem. Kies je voor nasynchronisatie of ondertiteling, dan kan de serie ineens weer overal vandaan komen, als je taalhulp naar keuze maar in het Nederlands beschikbaar is.
Op die manier kun je zorgen dat je alleen content te zien krijgt die je ook goed kunt volgen als je even niet kijkt, om maar wat te noemen. Een andere mogelijkheid is dat je juist op zoek gaat naar buitenlandse content. Op die manier kun je misschien ook series terugvinden waarvan je de titel nog maar half weet, maar wel precies weet wat de gesproken taal is.

Netflix gaat flink veranderen

Het bladeren door taal is het soort functie dat Netflix wel vaker zomaar toevoegt, maar de dienst komt ook met ingrijpendere veranderingen. Voor het eerst in tien jaar is het aantal abonnees in 2022 gedaald. Om dat te compenseren komt Netflix bijvoorbeeld met een goedkoper abonnement met advertenties, iets waar het bedrijf eerder uitgesproken tegen was.

Populair Nieuws