John Wick-regisseur gaat andere film over assassin maken

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 9:00
Chad Stahelski is voornamelijk bekend door de John Wick films die hij heeft gemaakt. Nu gaat de regisseur een andere film over een assassin maken.
Stahelski neemt de uitspraak 'schoenmaker blijf bij je leest' wel heel erg letterlijk. Na alle John Wicks films gaat de regisseur zich nu bezig houden met de film Shibumi, gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodney William Whitaker uit 1979 - destijds uitgebracht onder zijn pennaam Trevanian.
Shibumi volgt het verhaal van Nicholai Hel, een getalenteerde assassin, die getraind is in de 'Naked/Kill'-techniek. Dat betekent dat de huurmoordenaar van elk dagelijks en ordinair object een dodelijk wapen kan maken. Zoals bijvoorbeeld een potlood.
In het boekt werkt Hel voor de Amerikaanse inlichtingendiensten, voordat hij naar Frankrijk om daar van zijn pensioen te genieten. Hij wordt alleen weer de wereld van bloed en geweld ingetrokken wanneer zijn hulp nodig is om de Mother Company te verslaan, een duister collectief dat de controle heeft over de energietoevoer over de hele wereld.

Nog meer John Wick op komst

Hoewel Stahelski zich nu gaat bezig houden met Shibumi, betekent het niet dat de regisseur klaar is met het John Wick-universum. Zo is John Wick 4 momenteel in post-production en zijn er ook twee spin-offs op komst.
Voor de streamingdienst Peacock wordt namelijk de prequel serie The Continental gemaakt, waarvan de release samen plaatsvindt met John Wick 4. Daarnaast is ook de film Ballerina in de maak, met Ana De Armas (Blade Runner 2049, Knives Out) in de hoofdrol.

Populair Nieuws