Netflix komt met bergen Koreaanse series

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 16:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft de laatste jaren veel succes gehad met Koreaanse content. Het feitje dat Squid Game de best bekeken Netflix serie ooit is, zul je onderhand vaak voorbij hebben zien komen. De streamingdienst speelt komend jaar nog meer in op de populariteit van Koreaanse film en tv.
In 2023 komt Netflix met maar liefst 34 Koreaanse titels. Veel daarvan zijn terugkerende series, zoals Sweet Home, D.P. en het tweede deel van The Glory. Het eerste deel van laatstgenoemde serie was in de eerste week van januari de best bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix.
Maar er zijn ook veel nieuwe series aangekondigd. Deze lopen nogal uiteen qua genre, van drama tot romantisch en apocalyptisch. Veel Koreaanse content is bekend om het scherpe commentaar op de samenleving, dus dat blijft ook zeker niet uit.
Wanneer al deze series en films uitkomen is nog even afwachten. Het komt nogal eens voor dat Netflix pas kort voordat een serie verschijnt daadwerkelijk een releasedatum aankondigt. In ieder geval zullen kijkers die Koreaans content verslinden met 34 titels zelden droogstaan in 2023.

Wanneer komt Netflix met Squid Game seizoen 2?

De grootste Koreaanse serie waar veel mensen op wachten is natuurlijk Squid Game. Een nieuw seizoen is vorig jaar eindelijk bevestigd, maar het heeft nog geen releasedatum. Mogelijk komt het in 2023 nog uit, maar vroeg in 2024 is ook een mogelijkheid. Er is overigens ook een reality-serie gebaseerd op Squid Game in de maak.