Netflix kiest bijzondere werkwijze voor The Witcher

News
woensdag, 14 september 2022 om 12:30
the witcher netflixf1623661902
De opnames voor The Witcher seizoen 3 zijn net afgerond en het lijkt erop dat Netflix tevreden is. Naar verluidt hebben seizoen 4 én 5 al groen licht. Bovendien worden deze met een aparte werkwijze opgenomen.
Het filmen van The Witcher is tot dusver redelijk conventioneel verlopen. Er wordt een seizoen geschreven, dat wordt opgenomen en terwijl het in post-productie is wordt het volgende seizoen geschreven. Maar voor seizoen 4 en 5 zou het team een andere aanpak willen volgen.
Volgens bronnen van Redanian Intelligence, een site die ontwikkelingen rondom The Witcher op de voet volgt, willen de makers van de serie seizoen 4 en 5 aansluitend op elkaar maken. Dat zou dan betekenen dat beide seizoenen in één keer worden geschreven en vervolgens ook in één keer worden opgenomen. Voor een tv-serie kan dat een heel lange shoot opleveren, die moeilijk in te plannen is met eventuele andere projecten van de cast in het achterhoofd.
Het is dan ook ongebruikelijk dat een tv-serie dit doet (al heeft bijvoorbeeld Vikings: Valhalla eerder drie seizoenen op deze manier opgenomen). Het komt wat vaker voor bij films, zoals The Lord of the Rings of Avengers Infinity War en Endgame. Dat Netflix er zich aan wil wagen voor The Witcher lijkt een groot vertrouwen in de serie te tonen.

Hoeveel seizoenen krijgt The Witcher?

Zelfs na de schijnbaar ambitieuze seizoenen 4 en 5 gaat The Witcher op Netflix waarschijnlijk nog even door. Zowel de showrunner als Henry Cavill hebben eerder aangegeven minstens zeven seizoenen te willen maken. Dat loopt alleen misschien wat op de zaken vooruit, aangezien we nog wachten op seizoen 3, dat in de loop van 2023 verschijnt.

Populair Nieuws