EA zet FIFA 23 cheaters buitenspel

News
woensdag, 14 september 2022 om 13:00
fifa 23f1658388766
Wanneer FIFA 23 aan het einde van de maand lanceert is het natuurlijk niet de bedoeling dat de game meteen overspoeld wordt door cheaters. Daar gaat EA dan ook wat aan doen. Het bedrijf introduceert een eigen anti-cheat software.
Er is niets zo vervelend als iemand die vals probeert te spelen, of dat nou bij een bordspel of een videogame is. Er zijn veel complexe manieren om te cheaten in een game en veel ontwikkelaars proberen daar ook actief wat aan te doen. In FIFA 23 introduceert EA haar eigen anti-cheat software die het bedrijf heel creatief EA AntiCheat (EAAC) noemt.
Deze software is voor de PC-versie van de game en werkt op het niveau van de kernel, de kern van het besturingssysteem. EA maakt deze keuze omdat steeds meer cheats ook vanuit de kernel opereren. Hoewel de kernel een gevoelig onderdeel is van je systeem, belooft EA dat je je geen zorgen hoeft te maken.
Het bedrijf belooft namelijk dat het de kernel-toegang van EAAC niet zal gebruiken om inormatie of data te verzamelen die geen verband houdt met cheaten in EA-games. Ook heeft het met onafhankelijke veiligheids- en privacy-experts gezorgd dat EAAC zelf geen veiligheidsrisico is. EAAC sluit zichzelf af wanneer je geen games speelt waarvoor hij nodig is en je kunt de software op elk moment verwijderen (al kun je dan geen games spelen die EAAC gebruiken).

Wordt EAAC alleen voor FIFA 23 ingezet?

Het is de bedoeling van EA om EAAC uiteindelijk voor meer games in te zetten, maar FIFA 23 is de eerste. De ontwikkelaar zal wel per game beoordelen of EAAC nodig is, dus je hoeft de software niet te verwachten in een singleplayer game en ook sommige multiplayer games zullen andere anti-cheat maatregelen treffen. De performance van je games lijdt als het goed is niet onder EAAC, iets wat niet van alle anti-cheat of -piraterij software gezegd kan worden.