Netflix haalt profijt uit grote Facebook storing

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 10:00
netflix logof1579597576
Netflix is de afgelopen maanden enorm gegroeid. De pandemie heeft vooral zijn steentje bijgedragen. Uit recente verslagen blijkt dat nog een andere factor de kijkcijfers omhoog gehaald heeft.
Op 4 oktober ontstond er een globale storing op de diensten van Facebook. Instagram, Whatsapp, Facebook en Facebook Messenger konden voor zeker 5 uur niet gebruikt worden. Veel mensen schakelden in die periode over naar Twitter, waar meerdere memes geplaatst werden over de storing. Ook werden satirische grapjes gemaakt over Facebook. Nu blijkt dat ook Netflix profijt had van deze wereldwijde storing.
Het aantal gebruikers van Netflix steeg namelijk met 14 procent. Dan hebben we het niet over abonnementen die erbij komen, maar puur dat 14 procent meer mensen op Netflix zaten dan dat gebruikelijk is. Netflix is de afgelopen maanden niet gestopt met groeien, en is op het moment de nummer 1 streamingdienst ter wereld. Niet heel gek, aangezien Netflix de hele trend op gang heeft gebracht.

Netflix breidt flink uit

Netflix heeft inmiddels ook een nieuwe mijlpaal bereikt: Een record aantal abonnees. Netflix heeft inmiddels 214 miljoen abonnementen verkocht. Dit nieuwe record is voor een groot deel te danken aan de serie Squid Game, die voor maar liefst 4.4 miljoen abonnementen in het derde kwartaal gezorgd heeft. De streamingdienst is overigens nog lang niet klaar met haar uitbreidingen. Zo zullen nieuwe series naar het platform komen, en is Netflix inmiddels ook verwikkeld geraakt in de gamesindustrie.
Ondanks de groei van Netflix liggen er veel concurrenten op de loer. Niet alleen diensten als Disney+ en Amazon groeien, ook HBO Max breidt zich in 2022 wereldwijd uit.