Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 voor PS5 en Xbox Series X uitgesteld naar 2022

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 9:30
cyberpunk 2077f1665048605
Liefhebbers van CD Projekt RED kijken al een tijdje uit naar de next-gen versies van de Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt. De ontwikkelaar heeft nu alleen aangekondigd dat de versies voor de PS5 en Xbox Series X worden uitgesteld naar 2022.
Sinds de lancering van de next-gen consoles hebben we nog niet veel games gezien die echt exclusief zijn voor de PS5 en Xbox Series X. Sterker nog, naast titels die cross-gen zijn gelanceerd, hebben ontwikkelaars ook next-gen versies gemaakt voor games die al eerder zijn uitgekomen. Zo heeft ook CD Projekt RED een nieuwe versie voor het geliefde The Witcher 3: Wild Hunt aangekondigd.
Fans moeten alleen langer wachten op de next-gen versie en ook op de PS5- en Xbox Series X-versie voor Cyberpunk 2077. CD Projekt RED heeft op Twitter namelijk aangegeven dat de projecten langer de tijd nodig hebben en worden uitgesteld. Het doel van de ontwikkelaar is om de next-gen versie van Cyberpunk 2077 in het eerste kwartaal van 2022 uit te brengen en The Witcher 3 in het tweede kwartaal van 2022.

Geduld wordt op de proef gesteld

Met het volgende uitstel moeten met name fans van Cyberpunk 2077 wel heel erg lang wachten op de next-gen versie. Al voor de release van de sci-fi game was die namelijk al aangekondigd, maar een specifieke releasedatum werd steeds niet gegeven. De ontwikkelaar gaf alleen 2021 aan als indicatie, maar ook die target wordt dus niet gehaald.
Dat Cyberpunk 2077 voor de PS5 en Xbox Series X zo lang duurt, komt waarschijnlijk door de dramatische lancering van de game. De titel kampte namelijk met enorm veel bugs en de performance op de PS4 en Xbox One was ondermaats te noemen. CD Projekt RED heeft ondertussen veel problemen opgelost, maar daar is veel tijd in gaan zitten die anders in de PS5- en Xbox Series X-versie gestoken had kunnen worden.
Het is momenteel wel mogelijk om Cyberpunk 2077 op de next-gen consoles te spelen, maar is dat geval gaat het eigenlijk om de last-gen versie die je speelt op betere hardware. Als je de echte next-gen versie wil spelen, dan zul je dus geduld moeten hebben tot 2022.