Netflix gaat geen app maken voor Apple's peperdure Vision Pro headset

News
maandag, 24 juli 2023 om 14:30
De Netflix app is op zo’n beetje elk denkbaar platform beschikbaar. De streamingdienst is alleen niet van plan om een native app te maken voor de peperdure Apple Vision Pro headset.
Ondanks dat de concurrentie de laatste jaren enorm is toegenomen, is Netflix nog steeds de populairste streamingdienst in de meeste landen. Het bedrijf heeft er ook hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat je Netflix overal op kan kijken. Of dat nu je TV, tablet, smartphone, PC of laptop is: voor elk platform is er wel een app te vinden.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg is Netflix voorlopig alleen niet van plan om een native app te maken voor de aankomende Apple Vision Pro headset. In plaats daarvan zal de iPad app van Netflix op het apparaat kunnen draaien, maar zal hij ongemodificeerd zijn. Dat betekent dat er dus geen unieke opties zullen zijn voor de Vision Pro en dat sommige features zelfs niet of slecht werken op de headset.

Waarom komt er geen native app?

Tot nu toe hebben maar weinig ontwikkelaars aangegeven dat ze native apps zullen maken voor de Vision Pro en dat is niet zo vreemd. Er gaat namelijk veel tijd en geld zitten in het ontwikkelen van zo’n applicatie en daar willen bedrijven wel iets voor terugzien. De Visio Pro headset van Apple heeft alleen een prijskaartje van 3499 dollar, waardoor het nog de vraag is hoe groot de install base zal zijn van de headset.
Netflix moet door de concurrentie en minder cijfers ook bewuster omgaan met de financiën. Recente veranderingen bij de streamingdienst hebben overigens wel een positief effect gehad. Het aantal abonnees groeit namelijk momenteel harder dan verwacht.