5 heerlijke games om op vakantie te spelen

Article
maandag, 24 juli 2023 om 15:00
viewfinder gamef1689851449
De zomer is aangebroken, de scholen zijn uit en velen hebben hun moment om op vakantie te gaan al uitgekozen. Lekker ontspannen in de zon of op avontuur in de bergen is natuurlijk heerlijk, maar relaxen kun je ook doen door games mee te nemen op vakantie. Deze vijf titels zijn dan ook echte aanraders om op vakantie te spelen.

Viewfinder

We trappen het lijstje af met de meest recente release van het lijstje: Viewfinder. Het betreft hier een relaxte puzzel-platformer die je gemakkelijk even erbij kunt pakken voor op je Steam Deck, ROG Ally of laptop. De game is momenteel namelijk alleen speelbaar via PC of PlayStation 5 (wat in theorie ook kan via Remote Play-apps als PSPlay of PS Remote Play in combinatie met een controller of iets als een Razer Kishi).
Het is een game die constant draait om het verleggen van je perspectief en de manier waarop je naar de wereld kijkt. Doe dit correct en je kunt de puzzels oplossen, waardoor de game in sommige opzichten doet denken aan The Witness. Ook het artistieke randje van de rustgevende en beeldschone wereld weet ervoor te zorgen dat je geniet van de game.

Psychonauts 2

Wie wat meer betrokken wil zijn bij zijn singleplayer-game door middel van een goed verhaal, kan ook kiezen voor Psychonauts 2. Deze kun je op allerlei verschillende manieren spelen dankzij Xbox Game Pass. Hierdoor is de titel ook via xCloud speelbaar op je telefoon, al gaat onze voorkeur uit naar de editie op PC zodat je via je laptop, Steam Deck of ROG Ally kunt spelen.
Wat de game extra speelbaar maakt onderweg is het feit dat de titel via levels goed ingedeeld is en daardoor makkelijk op te pakken is als tussendoortje. Daarbij is het verhaal enorm memorabel en druipt de creativiteit van de game af, waardoor je Psychonauts 2 al snel benadert als meer dan een tussendoortje. Tel daarbij toffe 3D-platformer-gameplay bij op met toffe krachten en het is een absolute must-play.

Everybody 1-2 Switch

Een heel ander soort game die het tijdens een vakantie goed kan doen is Everybody 1-2 Switch. Deze titel is gericht op vermaak voor een grotere groep, waarbij je zelfs met honderd man de game kunt spelen. Het betreft dan ook een game die bestaat uit allerlei kleine minigames waarbij je gebruik moet maken van je geheugen of waarbij je veel moet bewegen. Zo is er een variant van Annemaria Koekoek te vinden in Everybody 1-2 Switch, kun je kiezen voor de stoelendans of verschillende varianties op geheugentrainingspelletjes. In totaal zijn er zeventien minigames om te spelen.
schcnn1f1673533211

One Piece Odyssey

Wie toch liever voor een singleplayer-game gaat, kan ook aan de slag met One Piece Odyssey. In deze JRPG doorloop je het verhaal van één van de langstlopende manga (en anime) ooit maar dan met een interessante twist. Ontwikkelaar ILCA heeft namelijk haar eigen verhaal rondom de bekende arcs van One Piece gebouwd om fans van het eerste uur wat vernieuwing te bieden.
Het is een prima oplossing om toffe stukken van de anime naar de game te vertalen, al haal je het meeste plezier uit het turn-based gevechtssysteem. Deze werkt uitstekend en brengt een leuke twist op het bekende mechaniek om spelers gedurende het avontuur geboeid te houden. Dat de game op de Steam Deck heerlijk speelt, is dan ook een enorm genot.
h2x1 gba pokemonemerald engb image1600wf1614185571

Oude Pokémon-games

Niets is zo goed als een nostalgie en velen zullen zich dan ook nog herinneren hoe het was om vroeger in de auto te zitten op de achterbank met een Game Boy in hun handen, terwijl Pokémon gespeeld werd. Of het nou Pokémon Red en Blue waren op de eerste Game Boy of Pokémon Emerald op de Advance SP; er gaat niets boven die klassieke sprites en de kleine vormfactor van de Game Boy.
Wie zijn oude spullen niet meer heeft, kan in theorie zelfs kiezen voor een apparaat als de Razer Kishi in combinatie met een GBA Emulator op Android-telefoons. Soortgelijke apps worden (helaas toch echt) miljoenen keren gedownload en veelvuldig gebruikt als alternatief tot Nintendo de oude games een keer op Nintendo Switch Online zet. Zelf kiezen we uiteraard liever voor onze oude Game Boy Advance (SP), want er gaat niets boven dat klassieke gevoel van de oude hardware.