Aantal Netflix abonnees groeit weer harder dan verwacht

News
donderdag, 20 juli 2023 om 12:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Vorig jaar zat Netflix ineens in de problemen. De dienst had voor het eerst in tien jaar abonnees verloren. Al een tijdje krabbelt de dienst terug en in het afgelopen kwartaal was de groei zelfs aanzienlijk groter dan verwacht.
Het aantal Netflix abonnees is in het afgelopen kwartaal met 5,9 miljoen gestegen. Dat is een behoorlijk aantal meer dan de 1,75 miljoen van het vorige kwartaal en bovendien een stuk meer dan voor dit kwartaal werd verwacht. Analisten voorspelden een groei van 1,9 miljoen, wat maar ongeveer een derde is van de werkelijke resultaten (via Variety).
Het blijkt dus dat Netflix’ nieuwe regels goed werken. In mei werd er in veel landen, waaronder in Nederland, een extra taks ingevoerd voor mensen die meeliften op het account van een ander. Dat was meteen lucratief en Netflix stipt dat ook aan in de kwartaalbespreking.
Het aantal annuleringen naar aanleiding van de nieuwe regels is niet bijzonder hoog. Bovendien zijn er veel meelifters die nu een eigen account nemen. Mensen die wel blijven meeliften worden weliswaar niet gezien als nieuwe abonnees, maar leveren wel geld op.

Netflix gooit goedkoop abonnement eruit

Intussen kunnen nieuwe abonnees waarschijnlijk bepaalde abonnementsvormen binnenkort niet meer krijgen. Netflix heeft in Canada en nu ook in de VS en het VK het Basic-abonnement eruit gegooid. Netflix heeft liever dat je kijkt via een abonnement met reclame of één van duurdere abonnementen zonder.

Populair Nieuws