Verdwijning goedkoop Netflix abonnement zet door

News
woensdag, 19 juli 2023 om 17:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix is niet de goedkoopste streamingdienst op de markt, helemaal niet als je voor Premium gaat. Maar gelukkig kun je ook voor goedkopere opties kiezen. Tenminste, als Netflix ze niet zou verwijderen.
Onlangs werd het voor Canadese klanten onmogelijk om een nieuw Netflix Basic abonnement af te sluiten. Afgezien van het abonnement met reclame was dat de goedkoopste optie om Netflix te kijken. Netflix test wel vaker nieuwe plannen in Canada, dus het was nog even onduidelijk of Netflix Basic wereldwijd zou verdwijnen.
Maar de kans dat dat gaat gebeuren is nu best aanwezig. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is het namelijk ook niet meer mogelijk om een Netflix Basic abonnement af te sluiten (via Cord Busters). Voor wie al een Netflix Basic abonnement had verandert er nog niets, maar nieuwe klanten en klanten die terugkeren nadat ze een tijdje geen abonnement hebben gehad, kunnen niet meer kiezen voor Netflix Basic.

Is Netflix Basic het goedkoopste abonnement?

Het Netflix Basic abonnement was lange tijd de goedkoopste manier om Netflix te kijken. Maar er is tegenwoordig een goedkoper abonnement waarbij je ook advertenties te zien krijgt. Dat heeft alleen nog niet alle content, omdat er andere licenties nodig zijn om advertenties te tonen bij een programma, dan wanneer je dat programma zonder reclame aanbiedt.
Het Netflix abonnement met reclame is nog niet uitgebreid naar Nederland, maar zal ongetwijfeld uiteindelijk ook hier geïntroduceerd worden. Wanneer dat zover is, lijkt het waarschijnlijk dat Netflix Basic ook hier gaat verdwijnen. Hopelijk verdwijnt Basic in ieder geval niet zolang er geen andere goedkope optie wordt aangeboden.

Populair Nieuws