Apple onthult officieel Vision Pro headset

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 10:00
Er gaan al tijden geruchten over een VR/AR-headset van Apple. Deze is nu eindelijk onthuld op WWDC 2023. De headset heet Vision Pro en verschijnt volgend jaar.
Na lang wachten heeft Apple eindelijk de Vision Pro headset aangekondigd. Het bedrijf omschrijft de VR-bril als een “revolutionaire ruimtelijke computer die digitale content naadloos laat mengen met de fysieke wereld”. Vanaf 2024 is de headset beschikbaar voor 3499 dollar.
De headset is van voren helemaal van glas, dat in een aluminium frame is gezet. Het apparaat moet licht zijn en bovendien zijn de banden waarmee je hem draagt helemaal aan te passen zodat hij optimaal zit. Brildragers kunnen lenzen op sterkte in de headset zetten.

Wat voor features heeft Vision Pro?

De headset draait op twee belangrijke chips. Ten eerste is er de M2-chip die ook in de meest recente Macs is te vinden. Deze werkt samen met een nieuwe R1-chip, die alle verschillende inputs van het apparaat verwerkt. Talloze camera’s, sensors en microfoons moeten ervoor zorgen dat alle content die in beeld is op de juiste plek ten opzichte van de gebruiker lijkt te zijn.
Je bedient de headset met je ogen, handen en stem en je hebt dus geen controllers nodig. Je kunt scrollen met je handen of apps navigeren door er alleen maar naar te kijken. Wel ondersteunt de headset het Magic Keyboard en Magic Trackpad.
In de VS moet hij begin 2024 in de winkel liggen, waarna er in de rest van dat jaar releases in de rest van de wereld volgen. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Nederland aan de beurt is. Ook de prijs in euro’s moet nog blijken.