Nieuwe Netflix film is om deze reden geen Star Wars

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 11:30
De afgelopen paar jaar heeft Lucasfilm heel wat Star Wars films aangekondigd van uiteenlopende makers. Maar één project heeft het niet gehaald en komt nu heel ergens anders terecht, namelijk bij Netflix. Bedenker en regisseur Zack Snyder legt nu uit waarom zijn film geen Star Wars kon zijn.
Eind dit jaar komt Netflix met een nieuwe film, genaamd Rebel Moon. Het is van het begin af aan geen geheim geweest dat deze film ooit begon als pitch voor een Star Wars spin-off van Zack Snyder. Maar waarom dat nooit werkelijkheid werd was tot nu toe grotendeels onduidelijk.
In een interview met Empire legt Snyder nu uit waarom Lucasfilm niets zag in zijn idee. Hij pitchte het vlak nadat Disney Lucasfilm had gekocht en was er meteen stellig in dat hij geen personages uit de bestaande Star Wars-canon wilde gebruiken. Ook vond hij dat de film een R-rating moest krijgen, wat betekent dat hij waarschijnlijk veel plannen had voor gewelddadige of andere expliciete beelden. Voor Lucasfilm was een R-rating al bijna reden genoeg om het project af te wijzen.
Voor compleet nieuwe personages staat Lucasfilm tegenwoordig wat meer open: er zijn meerdere projecten waar personages uit de originele films niet of nauwelijks in voorkomen. De aankomende film over het begin van de Jedi kan haast niet anders dan een set compleet nieuwe personages introduceren. Anderzijds lijken Lucasfilm en Disney nog steeds niet happig op een R-rating, aangezien regisseur James Mangold vermoedt dat zijn versie van een Boba Fett-film daar ook uiteindelijk op was afgewezen.

Waar gaat het Star Wars-achtige Rebel Moon over?

In Rebel Moon, dat als het goed is op 22 december naar Netflix komt, gaat een jonge vrouw op zoek naar krijgers om haar vredige thuis te verdedigen tegen een invasie. De plot is enigszins gebaseerd op Seven Samurai, van Akira Kurosawa. Dat is geen toeval: Snyder haalde zijn inspiratie bewust uit dezelfde films waar George Lucas uit putte bij het schrijven van Star Wars.