Netflix-documentaire over Oekraïne gratis te kijken

News
maandag, 07 maart 2022 om 10:45
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix laat duidelijk merken aan welke kant het bedrijf staat als het gaat om de oorlog in Oekraïne. De nieuwste actie van de streamingdienst is om een documentaire over Oekraïne gratis op YouTube te zetten. Zo wordt het bereik van de documentaire aanzienlijk vergroot.
De documentaire Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom is sinds kort te zien op YouTube. Eerder was de film alleen te zien op Netflix. Gezien de huidige situatie in Oekraïne is de keuze gemaakt om de film nu gratis aan te bieden.
De documentaire gaat over de winter van 2013 en 2014. Gedurende drieënnegentig dagen veranderde een studentenprotest in een revolutie. Die betekende toen het einde van de regering van toenmalig president van Oekraïne Viktor Janoekovitsj.

Veel waardering voor Winter on Fire

Winter on Fire werd veel geprezen toen de documentaire uitkwam in 2015. Hij werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een Oscar. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne schoten de kijkcijfers van Winter on Fire al omhoog, de beschikbaarheid op YouTube zal daar waarschijnlijk nog meer aan bijdragen.
In een Tweet over Winter on Fire laat Netflix ook weten dat de kijkcijfers van de documentaire ook in Rusland omhoog zijn gegaan. Hoelang dat door zal blijven gaan moet blijken, want het Kremlin is al bezig om verschillende social media-platformen in Rusland te blokkeren.
Netflix handelt snel als het aankomt op uitlatingen tegen Rusland. Het bedrijf liet al snel weten geen Russische propaganda uit te gaan zenden. Sindsdien is het ook gestopt met de productie van Russische Netflix Originals.

Populair Nieuws