GTA 5 krijgt drie grafische instellingen op PS5 en Xbox Series X/S

News
maandag, 07 maart 2022 om 10:15
gta 5 ps5f1617875143
Het heeft een stukje langer geduurd dan verwacht, maar de next-gen versie van GTA 5 komt eraan. Spelers kunnen op de PS5 en Xbox Series X/S kiezen tussen drie verschillende grafische instellingen, zo laat Rockstar weten.
Via een blogpost heeft Rockstar laten weten wat we allemaal kunnen verwachten van de next-gen versie van Grand Theft Auto 5. Zo kunnen spelers genieten van 4K resolutie, 60 frames per seconde en Ray-Tracing. Maar dat zal niet allemaal tegelijkertijd mogelijk zijn.
Op de PS5 en Xbox Series X/S zijn er namelijk drie verschillende grafische instellingen waar spelers uit kunnen kiezen. Allereerst is er Fidelity Mode, dat erop gericht is om de mooiste plaatjes voor te schotelen. Zo heeft die modus 4K en de hoogste grafische settings, maar moet je wel genoegen nemen met 30 FPS. De tweede optie is Performance Mode, waarbij de focus gelegd wordt op de prestaties van de game. Zo zal de framerate een boost krijgen naar 60 FPS, maar wordt 4K wel bereik via upscaling in plaats van een native resolutie.
De laatste optie is Performance RT, Dit is een mix van de tweede andere grafische modi. Zo heeft deze instelling een upscaled 4K resolutie, 60 frames per seconde en staat Ray-Tracing aan.

Nog meer verbeteringen voor GTA 5

Ongeacht welke versie je speelt, zal je ook kunnen profiteren van andere verbeteringen. Zo zijn dankzij de snelle SSD in de PS5 en Xbox Series X/S de laadtijden een flink stuk korter. Ook zullen er meer mensen in de wereld rondlopen en rijden, is de belichting verbeterd, evenals de explosies, anti-aliasing en meer.
We hoeven ook niet lang meer te wachten op de release van de next-gen versie van GTA 5. De remaster zal namelijk op 15 maart uitkomen op de PS5 en Xbox Series X/S.