Co-op Halo Infinite niet meteen beschikbaar in seizoen 2

News
maandag, 07 maart 2022 om 11:30
halo infinite 1f1637064363
Co-op-ondersteuning van Halo Infinite is niet meteen aan het begin van seizoen 2 beschikbaar, zo meldt ontwikkelaar 343 Industries in een blogpost. De Forge-modus is niet uitgesteld; deze modus moet nog steeds in seizoen 3 uitkomen.
Halo Infinite kwam vorig jaar december uit, maar zonder co-op. Dit was geen verrassing: 343 Industries had dat in de zomer namelijk al aangekondigd. Co-op zou aan het begin van seizoen 2, dat voor maart op de planning stond, beschikbaar zijn. Eind 2021 maakte de ontwikkelaar alleen bekend dat seizoen 1 verlengd werd, waardoor seizoen 2 pas in mei begint.
Nu meldt 343 Industries dat wanneer seizoen 2 in mei uitkomt, je tóch niet meteen met een vriend kan spelen. De co-op-functionaliteit zal namelijk niet op tijd klaar zijn. ‘’We proberen online co-op voor de Campaign later in seizoen 2 te leveren,’’ aldus de ontwikkelaar. ‘’Net als voor de split-screen co-op zullen we daar zo snel mogelijk een releasedatum voor bekendmaken.’’
In de blogpost vertelt de ontwikkelaar waar het team nu op focust in volgorde van prioriteit:
  1. Problemen aanpakken die een negatieve invloed hebben op de spelerservaring
  2. Seizoen 2 voltooien en uitbrengen op de beloofde datum van 3 mei
  3. Voortzetting van het werk aan Campaign co-op, Forge en seizoen 3

Teamgezondheid heeft prioriteit

Ook legt de blogpost uit dat de ontwikkelaar een ‘Priority Zero’ heeft die ‘ten grondslag ligt aan alles wat [ze] doen: namelijk teamgezondheid, met de nadruk op het ontwikkelen van een duurzaam ontwikkelingsritme, zodat [het team] jullie allemaal geweldige ervaringen kunnen bieden terwijl we een gezonde balans tussen werk en privé behouden’.
Priority Zero betekent volgens het bedrijf dat het team soms langzamer moet werken om later sneller te kunnen werken. De afgelopen maanden zouden langzamer zijn geweest dan verwacht.
Forge-modus staat nog steeds op de planning voor seizoen 3 en is al getest door een klein groepje ‘community creators’. De eerste beelden van deze modus zijn al gelekt.