Netflix’ Avatar: The Last Airbender verandert de tijdlijn

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 12:30
live action avatar netflixf1708684842
In veel tv-series is een seizoen ongeveer gelijk aan een jaar. Maar de drie seizoenen van Avatar: The Last Airbender beslaan nog geen jaar. Netflix gaat dat veranderen, om een begrijpelijke reden.
Ongeveer een jaar geleden sprak James Cameron erover dat hij iets wilde vermijden dat hij het “Stranger Things-probleem” noemde. Het komt veel voor dat er tieners gecast worden als personages die ook tieners zijn, maar dat die acteurs uiteindelijk ruim in de 20 zijn op het moment dat ze in het verhaal nog 17 moeten voorstellen. Dat is inderdaad duidelijk te zien in Stranger Things, maar in Avatar: The Last Airbender wil Netflix zelf ook het probleem vermijden.
Het is met de live-action versie namelijk onvermijdelijk dat de personages zichtbaar ouder worden. De vrij strakke tijdlijn van ongeveer een jaar waarin de originele serie zich afspeelt wordt daarom iets opgerekt. Dat vertelt Showrunner Albert Kim aan Entertainment Weekly.
Een belangrijk gevolg is dat Sozins Komeet, de “tikkende tijdbom” van de originele serie, in eerste instantie niet een al te dringend probleem is. Ook krijgt het eerste seizoen een einde dat het mogelijk maakt om een grotere tijdsprong tussen seizoenen te hebben. Zo kunnen de sterren van de serie ouder worden zonder dat ze aan het einde van het verhaal nog steeds tussen de 12 en 14 jaar oud moeten voorstellen.

Wanneer is de release van Avatar: The Last Airbender op Netflix?

Wie benieuwd is naar de live-action versie van Avatar: The Last Airbender hoeft niet al te lang meer te wachten. De serie verschijnt namelijk op 22 februari. Het origineel staat al in zijn geheel op dezelfde dienst, dus als je die nog een keer wil zien kun je dat nu meteen doen.