Nederlandse smart home gadget wint grote prijs

News
zondag, 08 januari 2023 om 11:00
smart homef1668612562
De afgelopen week werd techbeurs CES 2023 gehouden, waarbij weer allerlei interessante gadgets en ontwikkelingen werden onthuld. We zagen bijvoorbeeld een smart device voor in de wc en een nieuwe standaard van telefoonopladers. Maar een belangrijke prijs van de beurs gaat naar een schijnbaar onopvallende Nederlandse gadget.
Bij een techbeurs als CES verwacht je misschien tv’s, smartphones en allerlei apparatuur daaromheen. Smart home gadgets komen ook aan bod en toevallig is een Nederlandse gadget dit jaar bekroond tot CES Innovation Awards Honoree. Het gaat om een gadgets die van je rolgordijnen een smart home apparaat maakt.
De Eve MotionBlinds van Coulisse maken het mogelijk om je rolgordijnen op afstand te besturen via een app of je stem, door een motortje in je bestaande gordijnen te installeren. Maar het gemak is niet het enige voordeel van deze gadget. Ze kunnen bijvoorbeeld ook helpen om energie te besparen.
Het apparaat is namelijk met recht een smart home gadget: het kan communiceren met bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Daardoor kun je de rolgordijnen zo instellen dat ze afhankelijk van de temperatuur omhoog of omlaag gaan om zo warmte binnen te houden, of juist te weren. De Eve MotionBlinds worden bovendien universeel.

Nieuwe smart home standaard

Deze slimme rolgordijnmotor hanteert namelijk meteen bij lancering een nieuwe standaard voor smart home communicatie. Veel smart home apparaten werken momteel alleen samen met apparaten van dezelfde fabrikant, maar daar komt langzaam verandering in met de nieuwe universele standaard Matter. Coulisse brengt de Eve MotionBlinds in maart meteen met de Matter-standaard uit.

Populair Nieuws