Withings komt met smart device voor in het toilet

News
woensdag, 04 januari 2023 om 14:30
withing u scanf1672829731
De laatste jaren zien we steeds meer smart devices verschijnen om ons leven wat makkelijker en informatiever te maken. Withings gaat nu alleen een stapje verder, namelijk met een apparaat om in het toilet te hangen.
Dankzij smart devices kan je tegenwoordig makkelijk je hartslag checken, je gewicht bijhouden en via je stem het licht of je favoriete playlists aanzetten. De mogelijkheden lijken eindeloos en dat is precies wat Withings ook heeft gedacht.
De fabrikant van gezondheidsproducten heeft namelijk een nieuw smart device aangekondigd, zo meldt The Verge. De zogeheten Withings U-Scan is een ‘urine lab’ voor in huis, die je simpelweg alleen in je toilet hoeft te hangen.

Hoe werkt de urinescanner?

De U-Scan bestaat uit twee verschillende onderdelen: een lezer en een vervangbare cartridge. Je plast op de lezer, terwijl de cartridge een aantal tests huisvest dat genoeg is voor één test per dag. Het duurt ongeveer drie maanden voordat je cartridge moet vervangen.
Ben je eenmaal naar het toilet geweest en heb je accuraat de U-Scan geraakt, dan kan je via de bijbehorende app de resultaten aflezen. Zo kan de smart device uitzoeken of je mogelijk iets moet veranderen aan je dieet. Het apparaat kan bijvoorbeeld checken of je genoeg drinkt, of je te weinig vitamine C in je systeem hebt zitten en meer.
Anderzijds is de U-Scan ook handig voor vrouwen. Volgens Withings kan het apparaat namelijk bijhouden in welke fase van de menstruele cyclus te zit en of je aan het ovuleren bent.
De Withings U-Scan zal gelanceerd worden in de tweede helft van 2023, maar hoeveel hij gaat kosten is nog niet bekend. Die informatie zal het bedrijf waarschijnlijk bekendmaken op CES 2023 deze week.