Apple laat Android zijn oplader gebruiken

News
woensdag, 04 januari 2023 om 20:30
apple magsafe chargerf1605690444
Een iPhone opladen met dezelfde oplader als een Android telefoon gaat normaal gesproken niet. Maar daar gaat mogelijk snel verandering in komen. Niet alleen wordt USB-C een verplichte standaard, Apple gaat MagSafe in zekere zin uitbreiden naar Android.
Als je een smartphone hebt die draadloos oplaadt, maakt hij vrijwel zeker gebruik van een Qi oplader. Deze standaard wordt gehanteerd door het Wireless Power Consortium en zorgt ervoor dat draadloze opladers van verschillende fabrikanten onderling inwisselbaar zijn. Maar Apple heeft een andere oplader, MagSafe.
Deze gebruikt in principe ook een Qi-oplader, maar zorgt dat hij vastklikt met magneten. Daardoor zit de lader altijd precies op de ontvanger in smartphone, wat zorgt dat het laden zo efficiënt mogelijk gebeurt. Apple werkt nu samen met het Wireless Power Consortium om de magneten een vast onderdeel te maken van een nieuwe versie van Qi-opladers, genaamd Qi2.

Apple en Android op dezelfde oplader?

Dat betekent alleen niet dat Android-telefoons die Qi2 gebruiken in feite gewoon een MagSafe lader krijgen. Het magnetenpatroon in een Qi2-lader wordt namelijk anders dan wat Apple momenteel gebruikt voor MagSafe. Gelukkig lijkt dat alleen oudere telefoons in de weg te gaan zitten.
Het Wireless Power Consortium verwacht dat alle Qi2 laders op zowel iPhones als Android-toestellen kunnen werken (via The Verge). Als het veranderde magnetenpatroon een probleem wordt, zal dat dus vooral het geval zijn voor oudere iPhones, die nog de huidige MagSafe magneten gebruiken. Als Qi2 laders van één fabrikant niet werken met telefoons zal het waarschijnlijk een softwareblokkade zijn en dus geen verschil in de lader zelf.

Populair Nieuws