De beste smart home gadgets om energie te besparen

Article
zondag, 24 april 2022 om 10:00
google nest learning thermostatf1650537442
Energieprijzen rijzen de pan uit, maar gelukkig is er meer dan genoeg in de techwereld te vinden om de prijzen nog enigszins te drukken. De beste smart home gadgets vinden kan alleen wel lastig zijn doordat de markt wordt overspoeld met producten die sterk variëren in kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat je niet door een oceaan van troep hoeft te surfen, zetten we voor jou de beste smart home gadgets om energie te besparen op een rijtje.

Slimme thermostaat: Google Nest Learning Thermostaat

We trappen af met Google Nest, de slimme thermostaat die je kunt installeren om flink wat kosten te sparen als het aankomt op de temperatuur in je huis. Het is bekend dat huishoudens doorgaans tussen de 10 en 15 procent kunnen besparen als ze een slimme thermostaat gebruiken. Toch heeft lang niet iedereen de overstap al gemaakt.
Tegenwoordig zijn er tal van opties als het aankomt op een slimme thermostaat, waarbij de Google Nest de beste keuze is. Deze staat ook wel bekend als de learning thermostaat, wat wil zeggen dat deze gadget daadwerkelijk een geautomatiseerd schema maakt op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast verlaagt de thermostaat automatisch de temperatuur als je niet thuis bent, waardoor je op handige wijze energie bespaart zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen.
philips hue starterkitf1650537436

Slimme verlichting: Philips Hue

Een andere smart home gadget die we van het label “beste in zijn categorie” voorzien is de Philips Hue-lijn. Deze smart-verlichting kan je huis oplichten als een discobal, maar is ook buiten een feest setting erg handig om te gebruiken. Je kunt de peertjes namelijk instellen om aan of uit te gaan op specifieke tijden door routines aan te maken.
Dit kun je met iedere Philips Hue-lamp doen, al raden we wel aan om te beginnen met het Philips Hue Starterspakket. Deze bevat naast drie (kleur)lampen een dimmer en bridge. Dankzij laatstgenoemde kun je ook de lampen buitenshuis bedienen en instellen, waardoor je ook nooit meer vergeet om je lampen uit te doen. Daarna kun je een kijkje nemen in onze lijst met beste Philips Hue lampen voor een goede sfeer.
tp link tapo p100 4 packf1650537408

Smart plugs: TP-Link Tapo P100

Smart plugs zijn één van de handigste gadgets die je kunt vinden als het aankomt op beste smart home gadgets om energie te besparen. Deze plugs steek je in een stopcontact naar keuze waarna je de keuze hebt om dit stopcontact van stroom te voorzien of juist uit te zetten. Zo verspil je onnodig stroom, maar welke smart plug je kiest verschilt heel erg van je setup.
Zo zijn er smart plugs die beter werken met Apple-apparaten, maar die zijn lang niet voor iedereen toegankelijk. We raden daarom de TP-Link Tapo P100 aan. Deze werkt universeel en is te koppelen aan Google Assistent of Alexa, waardoor je de plugs kunt bedienen vanuit één app (zelfs vanuit het buitenland). Daarnaast zijn deze ook nog eens betaalbaar en met een speciale routine in te stellen.

Smart home gadgets helpen de kosten omlaag

Natuurlijk zijn smart home gadgets doorgaans niet zo goedkoop, maar op de lange baan besparen de gadgets maandelijks toch goed in de portemonnee. Zijn er andere smart gadgets die je aan zou raden? Laat het ons weten in de reacties.