Dieven stelen Pokémon-kaarten in wel heel korte tijd

News
zondag, 08 januari 2023 om 11:30
pexels erik mclean 9661252f1646061039
Pokémon-kaarten zijn tegenwoordig een hoop geld waard. Niet zo gek dus dat deze kaarten regelmatig het doelwit zijn van dieven. Ook op oudjaarsnacht was het weer zo ver.
Volgens het Japanse FNN hebben op oudjaarsnacht twee dieven hun slag geslagen in Tokyo. He tweetal nam honderd kaarten mee met een waarde van 1.5 miljoen yen, omgerekend zo’n 10.650 euro. Het meest opvallend is hoelang de roof duurde: nog geen minuut.
Naast de gemiste opbrengst is de getroffen winkel ook nog een hoop geld kwijt om de schade te herstellen. FNN meldt dat het vervangen van de glazen vitrines waarin de kaarten lagen alleen al twee miljoen yen gaat kosten.

Ook in Nederland Pokémon-kaarten gestolen

Ook in Nederland zijn Pokémon-kaarten geliefd onder dieven. In 2020 pleegden drie mannen een overval op een verzamelaar in Kampen. De verzamelaar werd door de overvallers in zijn voorraadkast opgesloten, waarna de mannen vervolgens er met de buit vandoor. De waarde werd geschat op 48.000 euro.
De drie kwamen niet met hun misdaad weg: vorig jaar bepaalde de rechtbank in Zwolle dat de mannen dertig maanden de cel in moeten. De politie in Tokyo is momenteel nog op zoek naar het paar achter de diefstal op oudjaarsnacht. Mochten ze gevonden worden, wacht hen waarschijnlijk een soortgelijke straf. De manager van de winkel kan hen volgens FNN in ieder geval niet vergeven, mede doordat de roof vlak voor het nieuwe jaar plaatsvond.