Nederland krijgt er een iPhone 14 feature bij

News
woensdag, 08 maart 2023 om 16:30
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 14 maakte bij lancering niet direct indruk om zijn nieuwe features. Veel ervan waren bijvoorbeeld alleen beschikbaar op de iPhone 14 Pro en weer andere konden in Nederland niet gebruikt worden. Gelukkig wordt één van de iPhone 14 features nu uitgebreid naar Nederland.
In noodgevallen is het natuurlijk handig dat iedereen tegenwoordig een telefoon op zak heeft. Je moet dan alleen wel bereik hebben, wat op sommige plekken op de wereld nog wel eens tegenvalt. Daarom kwam Apple voor de iPhone 14 met de mogelijkheid om noodmeldingen te sturen via een satellietverbinding.
Maar hoewel alle exemplaren van de iPhone 14 uitgerust zijn met de benodigde hardware en software om dat te doen, was de functie in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar. Hij breidde snel uit naar Europa, maar Nederland was nog niet aan de beurt.
Daar komt nu verandering in, want deze maand nog komt de satellietfunctie van de iPhone ook naar de Benelux. Verder wordt de functie beschikbaar gesteld in Italië, Oostenrijk en Portugal. Een precieze datum staat er nog niet voor.

Moet je betalen voor de satellietverbinding van de iPhone 14?

In eerste instantie kun je gratis gebruik maken van de satellietverbinding. Na twee jaar zal Apple er alleen wel geld voor gaan vragen. Overigens is het maar de vraag of je veel aan de functie hebt, want binnen Nederland is het moeilijk om plekken te vinden waarop de dekking van het mobiele netwerk zo slecht is dat je over moet gaan op satellietverbindingen. We hebben hier zelfs de beste mobiele netwerken ter wereld.