Nieuwe iPhone 14 feature komt snel ook naar Europa

News
woensdag, 16 november 2022 om 10:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone 14 is voor veel mensen enigszins teleurstellend. De telefoon heeft maar weinig nieuwe features ten opzichte van de iPhone 13 en één van de features die wel nieuw is, leek exclusief in Amerika beschikbaar te worden. Maar deze feature komt toch vrij snel naar Europa.
Amerikaanse iPhone 14 gebruikers kunnen hun iPhone nu gebruiken om verbinding te maken met een satelliet. De belangrijkste functie daarvan is om noodoproepen te versturen in gebieden waar de dekking van het mobiele netwerk niet zo goed is. Ook kun je zo je locatie delen via de “Find My” app.
Deze functie kan erg van pas komen, dus gelukkig blijft hij niet exclusief aan Amerika. In Europa wordt de functie ook snel beschikbaar, te beginnen in Frankrijk, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Ergens in december kunnen Apple gebruikers ook in die landen profiteren van satellietcommunicatie.
Voor het het gebruik van deze feature heb je een extra abonnement nodig, maar dat is in eerste instantie gratis. De eerste twee jaar na het activeren van je iPhone hoef je niets te betalen voor satellietcommunicatie. Daarna moet ervoor betaald worden, maar het is nog niet bekend hoeveel.

Komt de satellietcommunicatie van de iPhone 14 ook naar Nederland?

Op het moment is niet duidelijk of deze dienst ook wordt uitgebreid naar Nederland. In principe is de functie hier gelukkig niet essentieel. Het is in Nederland vrij lastig om op een plek te belanden waar je onvoldoende mobiel bereik hebt om 112 te bellen zonder satellietcommunicatie.

Populair Nieuws