Nederlandse mobiele netwerken zijn de beste ter wereld

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 9:00
2021 09 07 iphonef1631050873
In Nederland hebben we vaak weinig te klagen over de snelheid van ons internet, behalve wanneer er een storing is. Dat is ook niet zo vreemd, want uit onderzoek blijkt dat Nederlandse mobiele netwerken de beste ter wereld zijn.
Internet is vaak een veelvoorkomend onderwerp van klachten wereldwijd. Er zijn namelijk veel plekken ter wereld waar er geen dekking is, waardoor bedrijven als Starlink met een oplossing willen komen door internet aan te bieden via een schotel en satelliet.
Om de kwaliteit van mobiele en vaste netwerken ter wereld te testen, is het meetinstituut Umlaut met een onderzoek gekomen. Zij hebben onderzoekers op pad gestuurd met de trein, de auto en te voet om netwerken te testen en te vergelijken. Daaruit blijkt dat de netwerken van Nederlander tot de top behoren.
De resultaten van het onderzoek zijn omgezet in punten, waarbij er een maximum van 1000 punten te behalen valt. KPN heeft daarin een record verbroken, door maar liefst 980 punten te halen voor het mobiele netwerk. Ook de andere Nederlandse aanbieders scoren extreem goed met 969 punten voor T-Mobile en 963 punten voor Vodafone. Volgens Umlaut zijn de verschillende tussen de Nederlandse aanbieders erg klein en voor de gebruiker nauwelijks merkbaar.

Vaste netwerken ook geprezen

Niet alleen op het gebied van mobiele netwerken scoort Nederland goed, ook met de vaste netwerken staat ons land in de top. Umlaut heeft voor die netwerken de up- en downloadsnelheid gemeten, evenals de vertraging in de verbinding.
KPN staat ook deze keer weer bovenaan, met 944 punten. Ziggo is op de tweede plek geëindigd met 936 punten en T-Mobile als derde met 927 punten.