Naughty Dog deelt snel “veel meer” over The Last of Us multiplayer

News
woensdag, 15 maart 2023 om 17:30
the last of us multiplayer game concept artf1672849963
Met de finale van HBO’s The Last of Us achter de rug wordt er weer veel gesproken met de makers van de serie. Daarbij komt Neil Druckmann aan het woord, die ook het één en ander kan verklappen over de games. Zo laat hij nu weten dat de multiplayer spin-off van The Last of Us dit jaar veel meer van zich laat horen.
Net als de eerste game zou The Last of Us Part 2 eigenlijk een multiplayer modus krijgen. Die werd alleen zo groot dat het een hele nieuwe game is geworden. Maar bijna drie jaar na de release van Part 2 is er nog altijd geen multiplayer spin-off van The Last of Us.
Hij werd vorig jaar nog genoemd tijdens Summer Game Fest, maar sindsdien is het weer stil rondom de game. Dat gaat dit jaar alleen veranderen volgens Neil Druckmann, zo vertelt hij bij een podcast van Kinda Funny. Er komen binnenkort veel meer details over de nieuwe game.
Druckmann is bovendien enthousiast over de multiplayer game. Hij is er niet bij betrokken als schrijver of regisseur, maar is erg te spreken over wat het team ervan gemaakt heeft. Het is heel anders geworden dan wat Druckmann zou doen, maar daar is hij juist heel blij mee.

Wanneer verschijnt The Last of Us multiplayer?

Het is nog altijd niet bekend wanneer de multiplayer game uitkomt en zelfs de titel is onbekend. De multiplayer-modus van de eerste game heette Factions, maar het is niet gezegd dat die titel weer gebruikt wordt. Als er dit jaar inderdaad zoveel meer naar buiten wordt gebracht is het niet uitgesloten dat de release ook later dit jaar, of wellicht in 2024 is.