Komt The Last of Us multiplayer naar de PS4?

News
zondag, 12 maart 2023 om 11:30
the last of us multiplayer game concept artf1672849963
Naughty Dog is druk bezig met The Last of Us multiplayer, wat volgens Neil Druckmann ‘de meest ambitieuze game’ is die de ontwikkelaar ooit gemaakt heeft. De vraag is natuurlijk op welke platforms de game straks te spelen is. Slaat de game de PS4 over?
The Last of Us Part I sloeg vorig jaar de PS4 over. De remake is alleen op de PS5 en PC te spelen. Hoe zit dat met de multiplayer game? Emopulse denkt in ieder geval dat deze nieuwe game wél naar de PS4 komt.
Op de website van Naughty Dog is namelijk te zien dat de ontwikkelaar op zoek is naar een Associate Multiplayer Quality Assurance Tester / Development Support. De vacature benoemd ‘onze eerste standalone multiplayer’ en is dus duidelijk bedoeld voor The Last of Us multiplayer. Voor deze baan zijn er een aantal eisen en skills nodig, waarbij er eentje uitspringt: ‘praktische kennis van PS4- en PS5 systemen’.
Het lijkt er dus op dat Naughty Dog er voor gekozen heeft om de multiplayer game geen PS5-exclusive te maken. De ontwikkelaar heeft nog niets bevestigd, dus het is nog even afwachten of de game ook daadwerkelijk naar de PS4 komt.

Wat kunnen we verwachten van The Last of Us multiplayer?

Neil Druckmann zei eerder al dat de wereld van The Last of Us in de multiplayer game verder uitgebreid wordt, maar meer wilde hij nog niet verklappen. We hoeven in ieder geval niet jaren te wachten om meer te weten te komen over de game: later dit jaar worden er meer details over de game gedeeld.