Nieuwe naam HBO Max eindelijk onthuld

News
donderdag, 13 april 2023 om 9:30
hbo maxf1650354911
Het is al een tijdje bekend dat Max">HBO Max ermee gaat stoppen. Tenminste, er komt een vervangende streamingdienst onder een andere naam. De nieuwe naam is nu bekend, samen met verschillende andere details.
De nieuwe naam van HBO Max is eindelijk bekend: Max. Deze naam was al eerder uitgelekt, maar er was nog enige onzekerheid of het ook de uiteindelijke naam zou worden. Nu is dat officieel bevestigd.
Vanaf volgende maand wordt Max al gelanceerd in de Verenigde Staten. De lancering in Nederland volgt een stuk later, namelijk in 2024. Wanneer is 2024 is nog onduidelijk en het is ook niet bekend wat er gaat gebeuren met de levenslange korting die HBO Max aanbood aan vroege abonnees.
De basisprijzen voor Nederland zijn ook nog niet bekend, maar in de VS zijn er drie abonnementen (via Variety). Er is Max Ad-Lite voor 9,99 dollar per maand, Max Ad Free voor 15,99 dollaar per maand en Max Ultimate Ad Free voor 19,99 dollar per maand, waarbij alleen de laatste 4K kwaliteit aanbiedt. Het is mogelijk dat de abonnementsopties in Nederland anders zullen zijn.

Ook nieuwe series aangekondigd voor Max

De aankondiging van Max ging ook gepaard met de onthulling van wat nieuwe content. Er komt namelijk een nieuwe reboot-serie van Harry Potter, die per seizoen een boek verfilmt, en een nieuwe prequel van Game of Thrones. Uiteraard kun je ook veel geliefde eerdere films en series op de dienst verwachten.
Ook een groot deel van het Discovery+ aanbod wordt onderdeel van Max. In de VS blijft, precies zoals eerder al gemeld werd, Discovery+ wel apart bestaan. Ook hier geldt dat de situatie in Nederland in 2024 duidelijker zal worden.