Komt HBO Max in de problemen door nieuwe naam?

News
vrijdag, 14 april 2023 om 13:00
hbo maxf1681383976
Hoewel Max">HBO Max nog maar ongeveer een jaar in Nederland is, ondergaat hij nu al een flinke verandering. Daarbij hoort ook een nieuwe naam. Het ziet er alleen naar uit dat die meteen voor problemen kan gaan zorgen.
HBO Max gaat voortaan door het leven als Max. In de VS verandert de streamingdienst volgende maand al van naam, terwijl het in Nederland in 2024 staat te gebeuren. Maar in Nederland is de naam Max eigenlijk al bezet.
In het omroepbestel van de NPO is namelijk ook Omroep Max te vinden, vooral gericht op ouderen. Hoewel deze voluit Omroep Max heet, wordt het woord Max ook los veel gebruikt in bijvoorbeeld marketing en programmanamen. De omroep heeft daarom aan het ANP laten weten dat hij in beraad gaat of er iets moet gebeuren nu HBO Max het HBO-deel van de naam laat vallen.
Als er uit het beraad volgt dat er iets moet gebeuren, is het natuurlijk de vraag wat. Het lijkt misschien aannemelijk dat als niet beide Max kunnen heten, Warner Bros. Disovery de naam kan houden. Anderzijds is het eerder voorgekomen dat een groot internationaal bedrijf een naam niet kon gebruiken omdat een relatief kleine Europese partij hem eerder had.

Hoe gaat HBO Max veranderen?

De nieuwe naam van HBO Max is niet puur cosmetisch. De dienst gaat namelijk ook veranderen: hij krijgt er veel Discovery+ content bij en in de VS komt hij ook met nieuwe abonnementsvormen. Wat de strategie in Nederland wordt is nog niet bekend.