Mysterieuze PlayStation bans worden teruggedraaid

News
donderdag, 07 december 2023 om 10:00
playstation 5f1603819462
Olangs meldden veel PlayStation spelers een vreemd probleem. Hun accounts werden permanent geschorst om onbekende redenen. Gelukkig lijken deze bans nu voor veel gebruikers te worden teruggedraaid.
PlayStation-fans maken een bijzonder vervelende week mee. Nadat er eerst gekochte videocontent uit de bibliotheek van spelers verdween, kregen sommige gebruikers vervolgens bans. Daar was geen duidelijke reden voor en de klantenservice gaf ook geen uitleg aan gebruikers die erom vroegen.
Het probleem trof ook spelers die weinig online speelden en waarvan het dus onwaarschijnlijk was dat ze de gebruikersovereenkomst hadden overtreden. Extra vervelend is dat deze spelers niet meer bij hun digitale games kunnen, wat tegenwoordig voor sommige spelers betekent dat ze al hun games kwijt zijn. Gelukkig blijkt een aantal van deze accounts nu weer geactiveerd te worden, zo melden Dotesports en gebruikers op ResetEra.
Helaas is totaal niet duidelijk waarom deze bans werden uitgedeeld, of waarom ze worden teruggedraaid. PlayStation heeft ook nu de accounts weer geactiveerd worden geen enkele uitleg gegeven over de oorzaak van het probleem. Sommige fans vermoeden dat de PS5 firmware update van eerder deze week het probleem stilletjes verhelpt, maar dat werd niet vermeld in de patch notes van die update.

PlayStation verwijdert ook content

Een ander probleem waar veel fans nu tegenaan lopen is dat bepaalde videocontent van Discovery uit hun bibliotheken verdwijnt. PlayStation heeft hier wel enige uitleg geven, want de licentieovereenkomsten blijken veranderd. Mogelijk komt dat door de fusie van Discovery met Warner Bros, die al tot meer controversiële beslissingen heeft geleid.