PlayStation verwijdert eerlijk gekochte content

News
maandag, 04 december 2023 om 11:00
playstation 5f1603819462
Verschillende PlayStation-eigenaren hebben in de afgelopen dagen vervelende e-mails ontvangen. Daarin staat te lezen dat bepaalde content uit hun bibliotheek gaat verdwijnen, ook als die door spelers is gekocht. Er is geen uitgebreide uitleg waarom dat gebeurt.
Behalve van games kun je met je PlayStation ook van veel andere media genieten. Zo kun je op je console een hele videobibliotheek opbouwen. Maar wie dat heeft gedaan ziet binnenkort misschien een deel van de inhoud daarvan verdwijnen.
PlayStation heeft namelijk bekend gemaakt dat Discovery-content, als in content van het kanaal Discovery, binnenkort gaat verdwijnen. Per 31 december verdwijnt deze content uit je videobibliotheek, ook als je die content had gekocht. PlayStation noemt licentieovereenkomsten als de reden.
Er is speculatie dat deze verandering te maken heeft met de fusie van Warner Bros. en Discovery. Sinds deze bedrijven als Warner Bros. Discovery door het leven gaan, zijn er al meer opmerkelijke besluiten genomen, zoals het annuleren van al opgenomen films. De fusie is ook mogelijk de reden dat er een andere licentiedeal komt met PlayStation.

Verdwijnen Discovery-content bittere pil voor PlayStation-gebruikers

PlayStation-eigenaren kunnen dit bericht, zoals te vewachten viel, niet goed waarderen. Het verdwijnen van content wordt door sommigen aangestipt als één van de gevaren van een toekomst waarin media alleen nog digitaal beschikbaar is. Of je een digitaal product kan blijven gebruiken hangt altijd af licentieovereenkomsten en andere besluiten van rechthebbenden. Aan fysieke media hangen dat soort risico’s meestal niet.