PlayStation gebruikers worden zonder uitleg geband

News
dinsdag, 05 december 2023 om 10:30
playstation 5f1603819462
Diensten behouden meestal het recht voor om gebruikers een ban te geven. Je verwacht alleen wel dat er een reden is wanneer dat gebeurt. Maar veel PlayStation-gebruikers worden momenteel geband om totaal onduidelijke redenen.
De PlayStation Network-accounts van veel PlayStation-gebruikers worden om onbekende redenen geband. Gebruikers op Twitter, Reddit, ResetEra en andere social media laten weten niet meer bij hun account te komen. Via een e-mail krijgen ze een bericht van Sony dat hun accounts permanent geschorst zijn.
Dat zou zijn omdat de gebruikers iets hebben gedaan dat in strijd is met de voorwaarden of gebruikersovereenkomst van PSN. Maar de klantenservice kan deze gebruikers niet vertellen wat de overtreding dan is. Met name gebruikers die niet of nauwelijks interactie opzoeken met andere gebruikers online kunnen maar moeilijk bedenken wat ze misdaan zouden kunnen hebben.
Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers hier uiteindelijk last van hebben. Het zijn er in ieder geval genoeg dat mensen die over de problemen posten meteen veel reacties krijgen van gebruiker die hetzelfde is overkomen. Of Sony onderzoek doet naar de problemen is niet bekend.

PSN-gebruikers raken veel kwijt door ban

Deze onverwachte bans zijn niet alleen vervelend voor mensen die graag online hadden willen spelen. Aankopen in de PlayStation Store zijn namelijk gebonden aan je account en als je geband bent kun je niet meer bij je games. Voor mensen met een behoorlijke digitale bibliotheek kan dat een groot probleem zijn.

Populair Nieuws